Lučić: Telekom Srbija tuži Junajted grupu

Telekom Srbija podneće tužbu protiv „Junajted grupe“ „zbog niza neistina“ o toj kompaniji, potvrdio je danas koordinator Telekoma za internet i multimedije Vladimir Lučić.

„Smatramo da se radi o vrsti kampanje naše konkurencije protiv nas i veoma brzo ćemo podneti tužbu i u Srbiji i pred jednim medjunarodnim sudom“, kazao je Lučić novinarima ne navodeći detalje.

Po njegovim rečima, „Junajted grupa“, kao operator sa „dominantnim tržišnim učešćem – sa više od 40 odsto učešča u TV biznisu“, koristi svoje resurse za „negativnu kampanju protiv konkurencije, zasnovanu na poluistinama i lažima, i to ćemo dokazati na sudu“.

On je naveo da je „u poslednje dve godine preko kanala Junajted grupe bilo 446 negativnih objava o Telekomu Srbije“ što znači da se radi o „koordinisanoj kampanji konkurencije protiv Telekoma Srbije“, posebno u julu i avgustu, kada su bile „93 negativne objave“.

Lučić je izneo da poslednjih meseci TV-N1 čiji je vlasnik „Junated grupa“, više ne postavlja pitanja upravi Telekoma Srbija kada priprema priloge o toj firmi, te „nam se ne daje šansa da odgovorimo“, kazao je Lučić i naveo da će i to biti u tužbi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.