U trendu

Mađarska MOL Grupa postigla dogovor o preuzimanju Aurore

BUDIMPEŠTA – Mađarska MOL Grupa postigla je dogovor o prezuimanju nemačke kompanije Aurora, a ta transakcija omogućiće MOL-u da ojača svoju poziciju dobavljaca u automobilskoj industriji.

Kako je saopštio MOL, Aurora proizvodnju zasniva na reciklaži plastike, smeštena je u blizini pogona automobilske industrije i klastera za konverziju plastike u Baden-Virtenbergu, u Nemackoj.
MOL će ovom investicijom biti u mogućnosti da ponudi širok asortiman visoko kvalitetnih poliamidnih, polipropilenskih i drugih elemenata zasnovanih na reciklaži.

Prerada i recikliranje su medu ključnim oblastima definisanim MOL-ovom Strategijom 2030, a automobilska industrija je strateški sektor gde i MOL i Aurora prepoznaju rastuću tražnju za recikliranim materijalima.

Akvizicija je u skladu sa ciljem Strategije 2030 MOL Grupe za proširenje petrohemijskog portfolija proizvodima sa većom dodatom vrednošću, a MOL i Aurora očekuju ambiciozan rast poslovanja u Nemackoj i smatraju ekspanziju u Srednjoj i Istočnoj Evropi atraktivnom prilikom.

Transakciju još treba da odbori telo za kontrolu spajanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.