U trendu

Makedonski Devsy prva internacionalna akvizicija Quantox-a

BEOGRAD – Makedonska IT kompanija Devsy postala je deo Quantox-a, što je prva internacionalna akvizicija srpske kompanije.

U informaciji na sajtu Quantox-a navodi se da je do pridruženja došlo kroz nastojanje da se konstantno šire i spajaju IT i poslovna znanja, u kreiranju vrhunskih softverskih rešenja za klijente.

Ističe se da Devsy tim kombinuje visoko kvalitetan dizajn sa najnovijim tehnologijama i metodologijama programiranja najbolje prakse, te da su razvili su dugoročne odnose sa svojim klijentima, gradeći sisteme koji su skalabilni, stabilni i proširivi, i obezbeđujući funkcionalnost koja je orijentisana na korisnika.

Generalni direktor kompanije Devsy Ilčo Bojčevski ocenio je da je do pridruženja došlo na putu rasta.

„Postati deo velike i internacionalne kompanije znači bolje beneficije, razvoj karijere, nove projekte i različite razvojne puteve za zaposlene, a sa druge strane i brže pružanje usluga za naše klijente“, rekao je on.

Quantox je do sada imao dva uspešna spajanja u Srbiji, sa Bstorm-om i Crowded Room Studiom, a Devsy je prva internacionalna.

Izvršni direktor Quantox-a Filip Karaičić kaže da su akvizicije rezultat snažne vizije da se izgradi raznolik tim stručnjaka i odličnih kolega.

„Prepoznajući potencijal i imajući ambiciozne planove za nova tržišta, srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu za još 50 profesionalaca u naš tim“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar