U trendu

Mala privreda najavljuje protest za 2. decembar

Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ u saradnji sa Udruženjem turističkih agencija Srbije (UTAS) najavili su danas protest upozorenja male privrede, ugostitelja, turizma, frilensera i muzičara 2. decembra ispred Ministarstava finansija i privrede.

„Privrednici Srbije duže vreme apeluju na dijalog sa resornim ministarstvom u vezi sa uslovima poslovanja malih domaćih privrednika u vreme krize i bez krize“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da „s obzirom da do danas nije odgovoreno na mnogobrojne zahteve malih domaćih privrednika, a u isto vreme se promoviše ‘Bela knjiga’ i strane investicije koje država subvencioniše našim novcem simultano vršeći represiju nad malim domaćim preduzetnikom i privrednikom, došlo je vreme za ujedinjenje male domaće privrede“.

Itiče se da „kao nosioci ekonomije zahtevaju pomoć ugroženim sektorima koji godinama izdašno finansiraju javni sektor i pravedan model uvodjenja frilensera i ostalih honoraraca u poreske tokove“.

Oni, kako se navodi, zahtevaju i promenu poreskog sistema u pravedniji i transparentniji sistem, obustavljanje maltretiranja privrednika sistemom reketiranja preko inspekcija i novim i parafiskalnim nametima kao što je eko taksa.

Navodi se još da traže jednaku primenu zakona za sve.

Pres konferencija povodom održavanja protesta će se održati u Media centru istog dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar