U trendu

Mali: Penzioneri sutra dobiju poviĆĄicu od pet do 13 odsto

Ministar finansija Srbije Siniơa Mali izjavio je danas da će sutra penzionerima biti isplaćen prvi deo penzije za oktobar sa poviơicom od pet do 13 odsto i dodao da penzije nikada nisu bile veće.

On je u Dnevnom centru i klubu za druĆŸenje najstarijih gradjana „Radana Pupić“ u Beogradu kazao da je Srbija 2013. godine bila pred bankrotom, ali da danas ima stabilne finansije zahvaljujući najstarijim gradjanima, kojima su u prethodne četiri godine bile umanjene penzije.

„Ono ĆĄto je i predsednik Srbije (Aleksandar) Vučić rekao, kako nastavljamo da rastemo iz godine u godinu tako će i penzije biti sve veće i veće“, kazao je Mali.

Po njegovim rečima, mladi iz Srbije viơe neće odlaziti u druge zemlje, jer zemlja ima bolju perspektivu i sigurnost.

„NaĆĄa deca ne razmiĆĄljaju da idu na Novi Zeland i u Ameriku da rade, već razmiĆĄljaju o tome da ostanu ovde, da zasnuju porodicu i imaju svoju budućnost ovde“, dodao je Mali.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević kazao je da je cilj njegovog ministarstva da u svakom gradu u Srbiji budu gerontoloơki centri i klubovi poput tog u Beogradu.

„Kada god vidim da je Vladi dobro, traĆŸiću da, onoliko koliko je dobro gradjanima Srbije, bude dobro i penzionerima. Insistiraću kao resorni ministar da penzije rastu“, kazao je Djordjević.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je gerontoloĆĄki klub „Radana Pupić“ izgradjen na 300  kvadrata, a da je Grad u njega uloĆŸio devet miliona dinara.

„Jedna od aktivnosti koje uskoro očekujemo je da otvorimo joĆĄ jedan dom za stare koji će biti 30. u nizu, a jedan od prioriteta je da unapredimo zdravstvenu zaĆĄtitu ljudi treće dobi“, kazao je Radojičić i dodao da je u prethodne tri godine otvoreno devet centara za stare u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.