U trendu

Marko NJavro novi generelani direktor Atlantic Štarka

BEOGRAD – Za novog generalnog direktora Štarka, koji u okviru Atlantic Grupe posluje kao SPP Slatko i slano, imenovan je Marko Njavro, kjoji će na toj funkciji početkom marta zameniti Matjaža Vodopiveca.

Kako je saopšteno iz Atlantic grupe, NJavro dolazi u sistem Atlantic-a sa mesta regionalnog predsednika u kompaniji „Molson Coors Brewing“ za tržišta Slovenije, Hrvatske i BiH, čiji ukupni godišnji prihod iznosi gotovo 200 miliona evra.

Reč je o petoj po veličini industriji piva na svetu u čijem je sastavu i hrvatski industrijski lider – Zagrebačka pivara.

Radi se o stručnjaku iza kojeg stoji 18 godina iskustva i rezultata u FMCG industriji sa ozbiljnim međunarodnim referencama.

Prethodno je bio generalni direktor „Molson Coorsa“ u Bugarskoj, direktor marketinga u Rumuniji, a pre toga je bio na čelu grupnog marketinga za brendove „Stella Artois“, „Beck’s“, „Lowenbrau“, „Hoegarden“ i „Leffe“ za devet tržišta srednje i istočne Evrope sa sedištem u Pragu, te marketing menadžer za Ožujsko pivo.

Na novoj funkciji direktora SPP Slatko i slano u Atlantic-u, NJavro će raditi sa sedištem u Beogradu, a u svom radu odgovaraće predsedniku Uprave.

Dosadašnji generalni direktor SPP Slatko i slano Matjaž Vodopivec će preuzeti poziciju direktora tržišta Poljske, koje je u Argeti definisano kao prioritetno tržište za rast.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.