U trendu

Mask gradi novu fabriku u Teksasu

DALAS – Kompanija SpejsIks (SpaceXU, u vlasništvu Ilona Maska, gradi novu fabriku u Teksasu za svoju satelitsku širokopojasnu uslugu Starlink, prema objavljenom oglasu o radnim mestima za inženjere, čime ovaj milijarder nastavlja sa ulaganjima u tu južnu američku državu.

Mask, koji vodi nekoliko futurističkih kompanija, uključujući „Teslu“, Neuralink i Boring, preselio se u decemb ru iz iz Kalifornije u Loun Star Stejt (Teksas), da bi se usredsredio na novi pogon proizvođača električnih automobila i njegov poduhvat SpejsIks, prenosi Rojters.

Ekscentrični američki preduzetnik je objavio u utorak na Tviteru „stvaranje grada Starbejsa u Teksasu“, ne iznoseći dalje detalje.

U oglasu SpejsIksa o radnim mestima za inženjere u Starlinku navedeno je da se otvara „nov, moderan“ proizvodni pogon u Ostonu, u Teksasu, kako bi se išlo u korak sa globalnom potražnjom.

Starlink planira mrežu od desetaka hiljada satelita u niskoj zemaljskoj orbiti koji bi pružali gobalno brzi internet.

Mask je ranije izjavio da će Starlink, čije je sedište trenutno u Redmondu, u Vašingtonu, biti glavni izvor finansiranja njegovih daljih planova, kao što su razvoj rakete Staršip za putničke letove na Mesec i eventualni pokušaj kolonizacije Marsa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.