U trendu

Matić: Robna razmena sa Italijom se kreće do četiri milijarde evra

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da „izmedju Srbije i Italije postoji komplementarnost privrednih struktura, tradicionalni poslovni odnosi i prirodno-geografska upućenost“, kao i da je „u Srbiji je registrovano preko 1.250 aktivnih privrednih društava sa većinskim učešćem italijanskog kapitala“, saopšteno je iz njenog Ministarstva.

Matić je na svečanom otvaranju najmodernijeg pogona tehničkih gasova u Evropi, u okviru fabrike „Istrabenz Plini“ u Krnješevcima rekla da saradnju dve zemlje karakteriše „veliki obim robne razmene, koji se u poslednjih osam godina kretao u rasponu od 3,3 milijarde evra do četiri milijarde evra“.

„Želim da izrazim uverenje da će i u narednom periodu ekonomski odnosi Srbije i Italije nastaviti da se produbljuju i unapredjuju u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i da će saradnja ostati intenzivna i uspešna“, kazala je Matić.

Otvaranju fabrike u Krnjaševcima prisustvovali su i predsednik grupacije SAID Robert Sestini i ambasador Italije u Srbiji Karl Lo Kašo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.