U trendu

Matić: Srbija u svetskom vrhu po oporavku turizma

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je objavljivanje najnovijeg izveštaja Svetske turističke organizacije(UNTWO) u kojem se navodi da se Srbija nalazi na svetskom vrhu po oporavku turizma i rekla da je on očekivan.

„Uprkos izazovima, Svetski dan turizma dočekujemo u znaku rekordnih rezultata i izuzetnih uspeha. Broj turističkih dolazaka od početka godine porastao je za 48,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je devizni priliv od turizma tokom prvih šest meseci porastao za 57, 9 odsto u odnosu na isti period 2021. godine“, rekla je Matić.

Ona je naglasila da je to što je UNWTO prepoznala taj rekordni rast snažan vetar u leđa i podstrek koji nas ohrabruje na još veće uspehe.

U izveštaju UNWTO, objavljenom povodom svetskog dana turizma, navodi se da je Republika Srbija od januara do jula ove godine zabeležila ubedljivo najveći rast turističkog prometa, za 73 odsto veći u odnosu na nivoe iz 2019. među zemljama koje izveštavaju o tom parametru, pokazujući da su promocija turizma, otvorene granice i opšti oporavak industrije posle pandemije doprineli rastu, uprkos visokoj inflaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar