U trendu

Meditacija i unutraĆĄnji mir kao put ka uspehu

SKOPLJE – NajuspeĆĄniji ljudi koje sam upoznala su bili i najsmireniji, kada imate unutraĆĄnji mir moĆŸete da vidite stvari kakve zaista jesu, zračite samopouzdanjem i privlačite sjajne ljude oko sebe, kaĆŸe učesnica ovogodiĆĄnjeg samita “Makedonija 2025” Dragana Ognenovska koja je svoje izlaganje započela zamolivĆĄi sve prisutne da se uključe u grupnu meditaciju od nekoliko minuta.

Ognenovska za Tanjug kaĆŸe da je i sama bila zaposlena u globalnoj kompaniji koja je zarađivala milione, „venčana za svoj telefon“, pod stalnim stresom i pritiskom, te da je, kada su takve okolnosti počele da utiču na njeno zdravlje, odlučila da reĆĄenje pronađe ne izvan, već u sebi.

Ocenjuje, da su svi istinski uspeĆĄni lideri i oni koji poseduju unutraĆĄnji mir, te da im to pomaĆŸe da donose bolje odluke.

Ona je objasnila da aktivnosti poput odvajanja od haotičnih događaja i ljudi, izbegavanje zatrpanosti obavezama, razvijanje veơtina donoơenja odluka, upravljanje emocionalnim reakcijama u izazovnim situacijama, izbegavanje neproduktivnih preispitanja, kao i primena ljubaznosti i razumevanja mogu biti odlučujuće u postizanju unutraơnjeg mira.

„Polazeći iz mesta gde jasno znate ko ste i ĆĄta ĆŸelite znači da vi imate bolji start, da vi moĆŸete usvojiti bolje odluke, i naravno to moĆŸete ostvariti jer imate jasnu viziju u glavi. Ono ĆĄto preporučujem mladim biznismenima je da pronađu vreme da se odmore, da pronađu vreme da se poveĆŸu sa sobom, jer samo tako će razumeti koja je njihova vizija za posao koji vode, jer i ja dolazim iz biznis sveta i znam da ciljevi treba da se dostignu, da zadaci treba da se ostvare, ali treba sve to da rade, a da ne budu negativni i neosetljivi na potrebe svojih zaposlenih“, navela je ona.

Kako kaĆŸe, započinjanje posla je izazovno ovde, koliko i u SAD gde ĆŸivi, ali vaĆŸno je uvek imati svoj cilj u glavi i pomoć će doći sa svih strana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.