U trendu

Meditacija i unutrašnji mir kao put ka uspehu

SKOPLJE – Najuspešniji ljudi koje sam upoznala su bili i najsmireniji, kada imate unutrašnji mir možete da vidite stvari kakve zaista jesu, zračite samopouzdanjem i privlačite sjajne ljude oko sebe, kaže učesnica ovogodišnjeg samita “Makedonija 2025” Dragana Ognenovska koja je svoje izlaganje započela zamolivši sve prisutne da se uključe u grupnu meditaciju od nekoliko minuta.

Ognenovska za Tanjug kaže da je i sama bila zaposlena u globalnoj kompaniji koja je zarađivala milione, „venčana za svoj telefon“, pod stalnim stresom i pritiskom, te da je, kada su takve okolnosti počele da utiču na njeno zdravlje, odlučila da rešenje pronađe ne izvan, već u sebi.

Ocenjuje, da su svi istinski uspešni lideri i oni koji poseduju unutrašnji mir, te da im to pomaže da donose bolje odluke.

Ona je objasnila da aktivnosti poput odvajanja od haotičnih događaja i ljudi, izbegavanje zatrpanosti obavezama, razvijanje veština donošenja odluka, upravljanje emocionalnim reakcijama u izazovnim situacijama, izbegavanje neproduktivnih preispitanja, kao i primena ljubaznosti i razumevanja mogu biti odlučujuće u postizanju unutrašnjeg mira.

„Polazeći iz mesta gde jasno znate ko ste i šta želite znači da vi imate bolji start, da vi možete usvojiti bolje odluke, i naravno to možete ostvariti jer imate jasnu viziju u glavi. Ono što preporučujem mladim biznismenima je da pronađu vreme da se odmore, da pronađu vreme da se povežu sa sobom, jer samo tako će razumeti koja je njihova vizija za posao koji vode, jer i ja dolazim iz biznis sveta i znam da ciljevi treba da se dostignu, da zadaci treba da se ostvare, ali treba sve to da rade, a da ne budu negativni i neosetljivi na potrebe svojih zaposlenih“, navela je ona.

Kako kaže, započinjanje posla je izazovno ovde, koliko i u SAD gde živi, ali važno je uvek imati svoj cilj u glavi i pomoć će doći sa svih strana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.