U trendu

Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova od 6. do 10. aprila u Beogradu

BEOGRAD – Pod već poznatim sloganom „Isplovi, zabaci, ulovi“ od 6. do 10. aprila na Beogradskom sajmu biće održan 43. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova.

Ova specijalizovana regionalna manifestacija namenjena je ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportova na vodi i ronjenja, opreme za lov i ribolov, nautičke, kamp i autdor opreme, saopštili su organoizatori.

Sajam je tokom prethodnih decenija postao nezaobilazan promoter kontinentalne nautike na prostoru Jugoistočne Evrope, a ovog puta biće upriličen u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

Sajam je prilika da se predstave aktuelni trendovi i dometi u različitim segmentima domaće i regionalne nautičke privrede i lovne i ribolovne delatnosti, od industrijskih i ekonomskih do sportskih, rekreativnih ili turističkih.

Posetiocima će, kao i proteklih decenija, biti na raspolaganju reprezentativna ponuda glisera, jahti, jedrilica, čamaca, skutera, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za sportove na vodi, obuke, čartera i drugih elemenata nautičkog turizma.

Učešće na sajmu najavilo je više od 100 direktnih i indirektnih izlagača iz pet zemalja obećavajući ekskluzivan i inovativan izložbeni sadržaj.

Značajan deo izlagačkog programa prilagođen je rečnim nautičarima, ljubiteljima Save, Dunava, jezera i plovnih kanala. Uživaće u regatama, splavarenju i ostalim sportsko-rekreativno-turističkim aktivnostima koje omogućuju vodni potencijali Srbije.

Publici skromnijih prohteva biće na raspolaganju i jeftinija plovila – pecaroški i gumeni čamci, razne gume za vožnju…

Poseban sektor su skuteri, za koje interesovanje iz godine u godinu raste.

Lovno-ribolovni segment Sajma, koji je poslednjih godina u više nego očiglednoj ekspanziji i ističe se kako po interesovanju izlagača, tako i posetilaca, brojem i raznovrsnošću izlagača i kvalitetom eksponata.

U sklopu tradicionalno bogatog pratećeg programa, posetiocima i gostima su na raspolaganju, pored eksponata, saveti, edukativne sesije, demonstracije, projekcije, stručna predavanja, promocije i izložbe, u kojima učestvuju poznati umetnici, muzeji i institucije.

Posebnim tematskim oblastima, kao što su ronilačka oprema i vodeni sportovi, vodni turizam, plovidba rekama i kanalima, nove tehnologije i bezbednost na vodi, ribolov i druge aktivnosti vezane za nautiku, naglašavaju se i privredni, turistički, naučno-istraživački i sportski aspekti korišćenja vodnih resursa, značaj plovne i lučke infrastrukture u kontekstu celokupne nautičke privrede.

Cilj Sajma je promocija i razvoj lovnog i ribolovnog turizma, predstavljanje novih proizvoda i opreme distributerima, lovcima i ribolovcima i isticanje mogućnosti razvoja lovnog turizma u Srbiji.

Treba podsetiti da je na ovoj atraktivnoj tradicionalnoj manifestaciji prošle godine, dok se svet polako oporavljao od globalne krize izazvane virusom, ali počeo posledice rata u Ukrajini, učestvovalo 55 izlagača iz tri države, uz više od 10 hiljada posetilaca.

Radno vreme sajma biće od 10 do 19 sati (poslednjeg dana sajma od 10 do 16 sati), a pojedinačna dnevca ulaznica košta 450 dinara (grupna 250, grupna za đake i studente 200, pešačka propusnica za sve dane sajma 1200 dinara), dok se parking u sajamskom krugu plaća 150 dinara po satu (parking propusnica za sve dane sajma iznosiće 2.000 dinara).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar