U trendu

Međunarodni sajam privrede u Mostaru od 5. do 9. aprila

MOSTAR/BEOGRAD – Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, Međunarodni sajam privrede u Mostaru održaće se od 5. do 9. aprila, saopštili su organizatori.

Nastup srpskih privrednika ne ovom sajmu organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) a u ranijem pozivu privrednicima za učešće na ovoj manifestaciji navodi se da je tržište Bosne i Hercegovine (BiH) vodeće izvozno tržište za našu privredu, uz obim razmene od oko 2,3 milijardi evra i suficit domaće privrede od skoro 780 miliona evra godišnje.

Nastup na Mostarskom sajmu se ocenjuje kao dobra prilika da domaći izlagači predstave svoje proizvode i plasiraju ih na tržište BiH ali i treća tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.
Sajam okuplja izlagače iz više od 20 zemalja iz regiona i Evropske unije, a ove godine zemlja partner biće Mađarska.
Na sajmu će biti predstavljeni proizvodi iz metalske, građevinske te poljoprivredne, prehrambene, automobilske industrije i drugih, kao i sektor usluga, od bankarstva do turizma.

Za vreme trajanja sajma, održaće se i podsajamska manifestacija – Sajam turizma Mostar, koja će predstaviti turističke potencijale i povezati ponude turističkih agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.