U trendu

Memic i Aksoj o saradnji Srbije i Turske u turizmu

BEOGRAD – Ministar turizma i omladine Husein Memić razgovarao je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Hami Aksojem o unapređenju bilateralnih odnosa dvaju zemalja, sa posebnim osvrtom na saradnju u oblastima turizma i omladinske politike, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.
Memić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su u prvih devet meseci ove godine, sa ostvarenih 315.000 noćenja, turisti iz Turske na drugom mestu po broju stranih gostiju u Srbiji.

Ukazao je na potrebu povećanja broja letova postojećih i uvođenje novih avio-linija između dve zemlje, kako bi se dodatno podstakao turistički promet.
Ambasador Turske Aksoj je najavio da će od marta sledeće godine biti uvedena nova direktna avio-linija iz Beograda ka Izmiru, kao i da je u planu povećanje broja letova na avio-linijama iz Beograda za Istanbul i Ankaru.
Memić i Aksoj su se saglasili da je neophodno povezivanja omladinskih organizacija dve zemlje, kao i rad na akademskoj razmeni, posebno ako se ima u vidu da Turska obezbeđuje stipendije zainteresovanim studentima za studijske programe na univerzitetima u toj zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.