U trendu

Meridian i studenti FON-a ocistili pet opstina u Beogradu

BEOGRAD – Kompanija Meridijan u saradnji sa sa Savezom studenata Fakulteta organizacionih nauka sprovela je akciju čišćenja i uklanjanja otpada na pet beogradskih opština u cilju počuvanja prirode i potrebe da se ona ulepša i uredi.

Akcija „Čist Beograd-Čista pobeda“ obuhvatala je čišćenje, sortiranje i uklanjanje otpadnog materijala na Adi Ciganliji, Savskom keju i Košutnjaku, kao i u Banjičkoj i Zvezdarskoj šumi.

Značaj ove akcije ima višestruku primenu koja se ogleda u kolektivnom delovanju mladih u cilju očuvanja prirode i potrebi da se ona ulepša, očisti i uredi, kao i podizanju svesti među ljudima o tome gde sve završava otpad ako ga pravilno ne odlažemo, saopštili su iz kompanije Meridian.

Head of Global CSR kompanije Meridian Damjan Stamenković rekao je da kompanija Meridian nakon uspešne saradnje sa Ministarstvom zaštite životne sredine nastavlja akcije u domenu ekologije.

„U saradnji sa Savezom studenata Fakulteta organizacionih nauka očistili smo pet opština u gradu Beogradu. Ovo je samo početak saradnje studentima koji su se okupili u velikom broju i potrudili se da ova akcija poprimi novi značaj“, rekao je Stamenković.

Uključivanjem i saradnjom sa mladima, u ovom slučaju sa studentima, Meridian želi da podstakne i ukaže na značaj njihovog angažovanja u očuvanju prirode i kvaliteta životne sredine.

Predsednik tima za kooperativne odnose Natalija Nenadović ocenila je da je akcija bila „fantastična“ ističući da se veliki broj studenata uključio u čišćenje prestonice.

„U narednom periodu, nastavićemo sa sličnim akcijama jer nam je pre svega cilj da podignemo svest mladima o značaju zaštite životne sredine, ali i o društveno odgovornom poslovanju kompanije Meridian koja se vodi istim vrednostima kao i naša organizacija“, istakla je Nenadović.

Ova akcija jedna je u nizu akcija koje zajedničkim snagama sprovode Meridinanbet i Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka.

Iz Meridiana podsećaju da je kompanija u martu ove godine započela veliku ekološku kampanju na teritoriji cele zemlje koja obuhvata ozelenjavanje javnih površina u brojnim gradovima i opštinama Srbije.

Prva lokalna samouprava koja je bila deo ovog velikog ekološkog karavana je opština Bela Crkva, kojoj je kompanija Meridian donirala 133 sadnica lipe.

Zatim, je usledila opština Kikinda koja je zasadila 133 sadnica crvenolisne šljive i kelreuterije, potom je u Bačku Palanku stiglo 200 sadnica lipe i javora, a „pozeleneo“ je i Novi Sad sa likvidambarima.

Ideja kompanije Meridian je da nastavi sa akcijama koje imaju za cilj aktivno uključivanje predstavnika raznih gradskih i opštinskih institucija, privredne subjekte, organizacije civilnog društva, javne ličnosti i sve one koji svojim aktivnim delovanjem mogu uticati da Beograd i Srbija postanu lepša mesta za život.

Veliki projekat pošumljavanja Srbije deo je Meridianove kompanijske zelene agende, koja još od 2020. na svim uplatnim mestima u Srbiji i regionu koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišem eko-standardu na celom kontinentu – CEN 14511.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)