U trendu

M&I Systems Group formira centar za razvoj Finteć rešenja

NOVI SAD – Kompanija M&I Systems Group najavila je otvaranje Centra za razvoj finansijske tehnologije koji će početi sa radom u aprilu, u sedištu te kompanije u Novom Sadu.

U saopštenju se navodi da je otvaranje tog Centra nastavak višegodišnjeg uspešnog poslovanja u Finteć sektoru.

Kompanija navodi da u sektoru finansijske tehnologije posluje duže od decenije, te da je zaslužna za proizvode i usluge koje svoju primenu imaju u značajnom delu tržišta akcija u SAD.

„Kontinuirano prateći trendove na tržištu, M&I Systems Group će u 2022. godini svom portfoliju dodati i ekspertizu u oblasti alata za trgovanje kripto valutama“, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je prošle godine M&I Systems stekao je još jednog finteć klijenta, Lightspeed Brokerage-a, registrovanog brokera u SAD koji pruža personalizovana rešenja za trgovinu akcijama.

Kompanija M&I Systems Group ima dugogodišnju saradnju sa kompanijom Sterling Trading Teć (STT) čiji je postala i akcionar, a dve kompanije će zajednički voditi razvojni centar sa gotovo 100 programera.

STT je, kako se navodi, globalni dobavljača profesionalnih tehnoloških rešenja za trgovinu akcijama sa sedištem u Čikagu.

Predsednik Izvršnog odbora kompanije STT Farid Naib izjavio je da je formiranje STT razvojnog centra u Srbiji bio je logičan naredni korak veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa kompanijom M&I Systems Group.

„To je način da talenat, kompetence i profesionalizam naših partnera usmerimo na pomeranje granica u ovom sektoru. Veoma smo ponosni na ono što smo do sada zajedno uradili i duboko verujemo da nas veliki uspesi tek čekaju“, izjavio je on.

Proširenje saradnje sa STT-om, koja trenutno upravlja sa 10 odsto dnevnog obima američkog kapitala, korak je koji će kompaniju M&I Systems Group staviti u sam vrh četvrte industrijske revolucije, i proširiti portfolio usluga na globalna kapitalna ulaganja i trgovinu, navodi se u saopštenju.

Direktor kompanije M&I Systems Group Vladan Balaban naveo je da je otvaranje razvojnog centra STT koja je globalni lider veliki korak i za celu IT industriju u Srbiji.

„Radom u STT razvojnom centru naši zaposleni će biti u prilici da uče od najboljih, ali i da sami trasiraju put novih promena u Finteć sektoru. Težićemo da svojim visoko strukovnim kadrom i znanjem iznesemo ovaj projekat implementacije najsavremenijih tržišnih tehnologija na što bolji način“, poručio je on.

Saradnja STT i M&I Systems Group razvija se tokom deset godina od održavanja veb lokacija i aplikacija do trenutno širokog spektra zadataka u sferi razvoja, podrške, administracije i monitoringa proizvoda ove kompanije koji se koriste širom sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.