Mihajlović: Novi most preko Drine kod Bajine Bašte

Gradiće se nov most na graničnom prelazu izmedju Bajine Bašte u Srbiji i Skelana u BIH, odnosno Republici Srpskoj, jer bi predvidjena rekonstrukcija postojećeg mosta bila gotovo skuplja od izgradnje novog.

To je danas izjavila ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića s gradonačelnicima Loznice i Valjeva, i predsednicima opština Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i Bajina Bašta.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je rekla da će uskoro početi priprema rekonstrukcije pruge Valjevo-Loznica za koju je završena projektno-tehnička dokumentacija.

Ministarstvo je navelo da je u Podrinje u protekle tri godine uloženo 1,7 milijardi dinara, a do kraja ove godinu biće uloženo još 700 miliona. 

„Svi projekti u putnoj infrastrukturi biće bazirani na rastu ekonomije po opštinama, novim investicijama i stvaranju potrebnih saobraćajnih uslova za dolazak novih investitora“, rekla je ministarka i pohvalila lokalne vlasti jer veliki ulažu u održavanje lokalnih puteva.

(Beta)

Napišite komentar