U trendu

Mihajlovic sa ambasadorom Izraela o saradnji u energ. sektoru

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sastala se danas sa novim ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom i sa njim razgovarala o mogućnostima saradnje dve države u energetskom i sektoru rudarstva.

Mihajlovićeva je zahvalila na dobroj saradnji koja je u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostvarena sa izraelskim kompanijama i izrazila uverenje da će saradnja u novom ministarstvu takođe biti uspešna.

„Imamo dobru saradnju sa izraelskim kompanijama u gasnom sektoru i vetroparkovima, ali potencijala je mnogo i verujem da ima prostora za dolazak i drugih izraelskih investitora. Ministarstvo radi na izmeni važnih zakona u ovoj oblasti, stvaramo bolje poslovno okruženje za investicije, pokrenućemo i Fond energetske efikasnosti, kompanije iz Izraela su dobrodošle“, rekla je ona, navodi se u saopštenju.

Ambasador Jahel Vilan rekao je da treba iskoristiti dobro iskustvo u saradnji u prethodnom ministarstvu, te da ima prostora za zajednički rad u energetici i gasnom sektoru.

Potpredsednica Vlade prigodnim poklonom čestitala je izraleskom ambasadoru praznik Hanuka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar