U trendu

Mihajlović: Sada je 16h, gde su radnici?

Ministarka građevinarstva Srbije Zorana Mihajlović izrazila je danas nezadovoljstvo što ni danas nije našla nijednog radnika na izgradnji mosta preko Save kod Ostružnice, na obilaznici oko Beograda, za čiju izgradnju je država izdvojila 3,5 milijardi dinara.

„Izvodjači moraju da se uozbilje… Most mora da se završi u roku, a kako vidim, već sada je jasno da ne može biti završen do proleća sledeće godine. Ako to hoćemo, onda radnika mora da bude više“, rekla je Mihajlovićeva.

U saopštenju je navedeno da je je investitor radova JP „Putevi Srbije“, a izvodjači austrijska kompanija „Štrabag“ i domaća „Mostogradnja“.

„Sada je 16 sati, u izveštajima piše da je radno vreme na ovom gradilištu svakog dana do 16.30, ali ponovo vidim da radnika nigde nema. Umesto da ovde bude najmanje 100 radnika, nema gotovo nikog“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je izrazila uverenje da izvodjači imaju po nekoliko gradilišta na kojima paralelno rade, ali da radovi na tom mostu ne smeju da trpe jer se plaćaju novcem gradjana Srbije.

Potpredsednica Mihajlović dodala je da inženjeri Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture svake nedelje obilaze gradilišta po Srbiji i snimaju stanje na terenu.

Na osnovu tih izveštaja, potpredsednica Mihajlović je održala sastanke na kojima su neke kompanije dobile opomene pred raskid ugovora.

Ministarka je navela da i ona sada ide na teren jer ne želi da sluša izvodjače koji tvrde da je sve u redu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.