Milatović: Predložiću ukidanje neradne nedelje

PODGORICA – Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da treba razmotriti ponovno uvođenje radne nedelje, jer će se tako povećati privredna aktivnost, ali uz obavezno paralelno jačanje zaštite prava radnika.

Milatovih je za Dan rekao da će nakon razgovora sa socijalnim partnerima najverovatnije taj predlog dostaviti Vladi, jer on i njegov tim stoje iza te mere.

Najavio je da će njegov resor uskoro doneti novi paket mera za ublažavanje negativnih efekata zbog korona krize i da će pokušati da snažnije pomogne privredu, prenosi portal RTCG.

Milatović je dodao da Ministarstvo ekonomskog razvoja intenzivno radi na kreiranju paketa podrške privredi za prvi kvartal naredne godine, koje će, podrazumevati veće iznose subvencija na zarade, imajući u vidu da kriza dugo traje, da su privrednici i građani iscrpljeni i da je prvi kvartal tradicionalno najteži.

„U sklopu ovog paketa će se naći i kratkoročna pomoć za najugroženije kategorije ljudi, koji su na Zavodu za zapošljavanje i korisnici materijalnog obezbeđenja“, rekao je Milatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.