U trendu

Milenijum tim negira Aleksićeve optužbe: Nismo vlasnici zemljišta IMT-a na Novom Beogradu

Preduzeće „Milenijum tim“ (Millennium Team) demantovalo je da je vlasnik zemljišta nekadašnjeg proizvodjača traktora IMT na Novom Beogradu i dodaje da za tu lokaciju nisu zainteresovani, ni sada niti u budućnosti.

Ta kompanija je negirala optužbe potpredsednika Narodne stranke (NS) Miroslava Aleksića, koji je juče, na konferenciji za novinare, ocenio da vlast želi da od fabrike IMT napravi gradjevinske parcele, a da u tome značajnu ulogu igra „Milenijum tim“.

U dopisu kompanije se navodi i da su Aleksićeve tvrdnje „potpuna neistina, plasirana iz razloga koji (im) nisu poznati“, kao i da će morati da ih obrazloži pred pravosudnim organima.

„Javnosti je poznato, pa bi to morao znati i gospodin Aleksić, da je indijska kompanija Tafe, na nadmetanju koje je bilo javno, kupila pravo na ime, intelektualnu svojinu i dokumentaciju IMT-a, čime je steklo i pravo da proizvodi traktore. Na drugoj strani, zemljište fabrike IMT ostalo je u vlasništvu države“, navodi se u odgovoru.

Kompanija „Milenijum tim“ ukazujhe da su naknadno kao partner indijskom investitoru ušli u posao sklapanje traktora, koje se obavlja u proizvodnom pogonu u selu Jarkovu, u opštini Sečanj.

„Sa sadašnjom lokacijom IMT-a na novom Beogradu navedeni posao, pa samim tim i kompanija ‘Milenijum tim’ nemaju nikakve veze“, dodaje se u dopisu kompanije. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)