U trendu

Milenium tim': Jeremić vodi kampanju i ponavlja već demantovane optužbe

Kompanija „Milenium tim“ saopštila je da je protiv nje predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i ranije iznosio optužbe poput današnjih i da su sve „do detalja demantovane“.

„Milenium tim“ je u saopštenju ocenio i da se radi o nastavku Jeremićeve kampanje protiv te kompanije i da, kako je navedeno, to „govori o postojanju izvesnog interesa da to radi, a ne o želji da se utvrdi istina“.

Povodom krivičnih prijava Narodne stranke, ta kompanije je navela da će u potpunosti saradjivati s nadležnim organima.

„Milenium tim“ je čelnike Narodne stranke i predstavnike drugih političkih opcija, pozvao da se uzdrže od komentarisanja poslovanja kompanije „u čiji rad nemaju uvid, ili nemaju dovoljno stručnog znanja da ga sagledaju“ ili da, kako je navedeno, „budu spremni da za svoje tvrdnje, a koje nanose štetu kompaniji, dokaze ponude pred nadležnim organima Srbije.

Ta kompanije je navela i da joj nije cilj, niti ima motiv da bilo koga ućutka „niti da tužbama vrši pritisak na medije“.

„Tužbe koje su pokrenute, uzrokovane su objavljivanjem netačnih i proizvoljnih informacija od strane pojedinih medija, koji su iznosili u javnost klevete i najgrublje pretnje i time naneli štetu kompaniji i njenim poslovnim interesima“, dodao je „Milenium tim“.

„Milenium tim“ je naveo i da skoro dve decenije posluje u Srbiji i da nikada nije prekšio zakon.

„Nismo, niti ćemo podleći pritiscima, bilo koji da su motivi sa druge strane, politički ili pokušaj iznude, već ćemo nastaviti predano da radimo“, navodi se u saopštenju.

Jeremić je rekao ranije danas da je ta stranka podnela krivične prijave protiv dvojica vlasnika „Milenium tim“a, kao i premijerke Srbije Ane Brnabić i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u vezi izgradnje gasovoda od Beograda do Loznice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.