U trendu

Milion i po evra za nastavak obilaznice oko Novog Pazara

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ raspisalo je tender za izbor kompanije za izvodjenje radova na nastavku obilaznice oko Novog Pazara, vredan preko 166 miliona dinara, objavio je danas radio Sto plus.

U planu je izgradnja deonice od 2,3 kilometra, od Vareva ka Paralovu, a izvodjač radova u obavezi je da izvrši čišćenje i sredjivanje terena, asfaltiranje puta, betoniranje potpornih zidova i postavljanje signalizacije i druge opreme.

Tender je otvoren do 30. avgusta, a otvaranje ponuda obaviće se tog dana u 10 sati.

Izgradnja obilaznice oko Novog Pazara, kojom bi trebalo da se izmesti saobraćaj iz gradskog jezgra, traje duže od 10 godina.

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, tokom poslednje posete Novom Pazaru, izjavio je da je prilikom izgradnje obilaznice bilo „dosta problema sa eksproprijacijom zemljišta, da cena nije bila adekvatno procenjena, ali da veruje da će ova deonica biti završena sledeće godine.

„Putevi Srbije“ krajem juna raspisali su i javni poziv za izbor kompanije koja će obaviti rekonstrukciju magistralnog puta Raška – Novi Pazar.

Rok za dostavljanje ponuda, koji je istekao 3. avgusta, produžen je do 10. avgusta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.