U trendu

Miloševic: GRAS ce ljudima u Srbiji priblizavati rudarstvo

BEOGRAD – Geološko – rudarska asocijacija Srbije (GRAS) će u narednom periodu biti jedan od habova koji će pokušati da rudarske aktivnosti u Srbiji približi ljudima, kako onima u lokalnoj zajednici tako i ostalima, izjavio je danas član Borda direktora GRAS-a Dragan Milošević.

Govoreći na 11. Međunarodnioj konferenciji o mineralnim resursima u Srbiji, „Održivi rast kroz odgovorno rudarstvo“ on je objasnio da će asocijacija na taj način pokušati da predupredi nejasnoće i nerazumevanja koje se javljaju sa lokalnim zajednicama na terenu.

Ukazao je da GRAS ima više od 30 članova, među kojima je deo rudarsko geoloških istraživačkih kompanija a druge pak pružaju usluge ovim kompanijama.

„Naše kompanije zapošljavaju više od 2.000 ljudi a investicije koje planiraju za sledeću godinu prevazilaze 200 miliona evra“, rekao je Milošević.

Izvršna direktorka kanadsko – srpskog poslovnog udruženja (CANSEE) Mirjana Dončić Beaton je istakla da ovo udruženje promoviše trgovinu i razvoj odnosa između Kanade i Srbije i neguje bilateralno partnerstvo a podržava i direktne strane investicije Kanade u Srbiju.

Naglasila je da je posebno ponosna što su njihove članice korporativno odgvorne kompanije.

Dončić Beaton je rekla da svake godine okupljaju 40 učesnika iz Srbije koji prolaze obuku svetskog nivoa u Kanadi i da će lider projekat sledeće godine biti održana uz lično učešće polaznika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.