U trendu

Mineko poziva studente geologije da konkurišu za stipendije fondacije Evro za znanje

Britanska kompanija Mineko (Mineco), jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, ove godine će preko Fondacije „Evro za znanje“ obezbediti dve stipendije za studente četvrte godine Rudarsko-geološkog fakulteta, na studijskom programu Istraživanje ležišta mineralnih sirovina, modul Ekonomska geologija.

Mineko je pozvao studente koji u oktobru počinju četvrtu godinu ovog programa, da se prijave za stipendije u iznosu od 100.000 dinara, a rezultati konkursa biće poznati do kraja oktobra.

Fondacija „Evro za znanje“ deveti put raspisuje konkurs, a Mineko šest godina obezbedjuje novac za dve studentske stipendije.

Mineko je ranijih godina stipendirao studente rudarskog inženjerstva, a ove godine je kompanija odlučila da priliku za ovu stipendiju pruži onima koji studiraju na odseku geologije.

Konkurs Fondacije „Evro za znanje“, koja stipendira pet studenata, uključujući dva studenta geologije, otvoren je do 5. oktobra.

Sve stipendije biće dodeljene nepovratno i isplaćene u deset jednakih rata.

Studenti uz molbu treba da dostave potvrdu o upisanoj godini, sa prosečnom ocenom na studijama, kao i dokaze o primanjima roditelja u poslednja tri meseca, a ukoliko roditelji nisu zaposleni potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kandidati za stipendije mogu da dostave i dokaze o posebnim priznanjima i nagradama sa takmičenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.