U trendu

Mini Šengen šansa za širenje Simpa u regionu

VRANJE – Kompanija „Simpo“ iz Vranja će nastojati da iskoristi pogodnosti koje pruža dogovor o ekonomskoj saradnji između Srbije, Albanije i Severne Makedonije, takozvani mini Šengen, da učvrsti i proširi svoje prisustvo na tržištu zapadnog Balkana, izjavio je generalni direktor tog preduzeća Slađa Disić.

„Nastojaćemo da ovu ekonomsku zonu koja je napravljena maksimalno iskoristimno i povećamo naše prisustvo plasmanom robe, ali i otvaranjem firmi, zapošljavanjem ljudi u tim državama i otvaranjem prodavnica, što bi nam omogućilo da znatno povećamo plasman u državama mini Šengena“, rekao je Disić za program Dojče velea na srpskom jeziku.

On je naveo da „Simpo“ 70 procenata proizvodnje nameštaja izvozi u zemlje regiona: Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Crnu Goru, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju, ali da proizvodi iz fabrika ove kompanije stižu i do Dubaija.

„Očekujem daleko veći plasman, pre svega u Albaniji kroz redovnu prodaju naših proizvoda na tržištu, ali i preko opremanja hotela, jer je Albanija jedno od najperspektivnijih tržišta u oblasti turizma i ugostiteljstva, tako da mi vidimo svoju šansu upravo na tom tržištu“, naglasio je Disić.

On je najavio povratak staroj strategiji otvaranja sopstvenih salona nameštaja u regionu, jer im sadašnji broj prodavnica nije dovoljan.

„Imamo 151 prodajni objekat, od čega je 11 u Makedoniji, 10 u BiH, dva su u Crnoj Gori i jedan i hHrvatskoj“, precizirao je Disić.

On je istakao da je „Simpo“ jedini veliki sistem iz bivše Jugoslavije koji je opstao isupeo da prevaziđe sve teškoće s kojima se susretao, tako da danas rade skoro sve fabrike u njegovom sastavu i to gotovo punim kapacitetom.

„Simppo“ je osnovan 1963. godine, danas je to akcionarsko društvo sa većinskim državnim vlasništvom koje zapošljava 1.500 radnika, a u svom sastavu ima fabrike nameštaja, lanac prodavnica, hotele i farme ovaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar