U trendu

Ministar finansija Srbije reformator godine po NALED-u

Ministru finansija Srbije Dušanu Vujoviću danas je uručena nagrada Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) „Reformator godine“ za celokupan doprinos unapredjenju poslovnog ambijenta.

Vujović je zaslužan što je podržao uvodjenje poreskih olakšica za početnike u poslovanju, radio na izmenama Zakona o republičkim administrativnim taksama i izradi budućeg zakona o naknada, rečeno je prilikom uručenja nagrade u Skupštini Beograda.

Istaknuto je i da je Vujović aktivan u pripremi mera za suzbijanje sive ekonomije zbog čega je naplata poreza bolja i u 2017. godine je ostvaren budžetski suficit.

Vujović je zahvaljući kazao da je sve to rezultat timskog rada i da još dosta treba da se uradi da bi u Srbiji bile bolje javne finansije i uslovi poslovanja.

Specijalno priznanje NALED-a za doprinos reformama dobila je pomoćnica ministra finansija Nataša Kovačević.

Nagradu za doprinos razvoju elektronske uprave na lokalnom nivou dobio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, a na republičkom rukovodilac grupe za digitalnu agendu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Milan Dobrijević.
 
Priznanje NALED-a je dobio i direktor vladine Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, kao i dve novinarke za izveštavanje o ekonomskim reformama – Danijela Nišević iz „Blica“ i urednica emisije „Talasanje“ Radio Beograda Zorka Djukanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)