U trendu

Ministar privrede Srbije s predstavnicom Svetske banke o sprovođenju razvojnih projekata

Ministar privrede Srbije Rade Basta izjavio je danas u Beogradu u razgovoru sa predstavnicom Svetske banke Džejn Hvang, koja je zadužena za finansijski sektor, da Srbija mora da jača saradnju sa tom finansijskom institucijom u sprovođenju razvojnih projekata i na apsolutnoj transparentnosti u svim projektima.

Ministarstvo privrede je saopštilo da je Basta rekao da je Svetska banka zainteresovana da pruži pomoć Srbiji u produbljivanje tržišta kapitala i razvojnom finansiranju.

„Od suštinskog značaja su nam investicioni i infrasturkturni projekti zbog kojih je Srbija prepoznata kao dobar i pouzdan partner. O partnerskom odnosu govori i saradnja Srbije i Svetske banke koja se već dugi niz godina razvija na obostrano zadovoljstvo“, istakao je Basta.

Naveo je da Srbija na putu ka članstvu u Evropskoj uniji svakog dana ulaže velike napore u transformaciju privrede da bi građani živeli bolje.

„Bolji život građana Srbije je za mene kao ministra privrede prioritet i nastaviću snažno da se zalažem za razvojne projekte koji nas vode putem prosperiteta“, rekao je Basta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar