Ministar Bojanić:Nismo dobili zvaničnu ponudu Savane za MA

PODGORICA – Vlada Crne Gore nije dobila zvaničnu ponudu kompanije Savana, u vlasništvu Veselina Mijača, za preuzimanje Montenegro Erlajnsa, izjavio je večeras ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

„Vlada je od prvog dana tražila zakonito rešenje za spas Montnegro Erlajnsa“, rekao je Bojanić Televiziji Vijesti i ponovio da zakonitog rešenja sa spas te kompanije nema.

„Saosećamo sa zaposlenima, učinićemo sve da ih pomognemo. Sve smo učinili da nađemo način da pomognemo. Ne postoji mogućnost“, kazao je Bojanić.

Ministar je ocenio da je prethodna vlast ostavila toliku štetu i toliko problema da je „aktuelnoj vladi zavezala ruke za duži period“.

Bojanić je rekao da nije tačno da je Vlada najavila gašenje nacionalnog avioprevoznika, već da je saopštila da ne može zakonito da mu pomogne.

Portal Bankar.me preneo je ranije da je grupacija Savana danas predala pismo namere Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje Montenegro Erlajnsa.

U pismu u koje je Bankar.me imao uvid, prezentovana je namera grupacije Savana da preuzme Montenegro Erlajns za jedan evro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.