U trendu

Ministarka devojkama: Obrazujte se u skladu s novim tokovima

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić čestitala je danas svim devojkama i devojčicama Međunarodni dan devojaka u informaciono komunikacionim tehnologijama (ICT Girls Day), uz poruku da će to ministarstvo nastojati da im omogući dostupnost i sigurnost novih tehnologija.

„Drage devojke i devojčice, budite hrabre, odvažne i obrazujte se u skladu sa savremenim tokovima, prateći svoje afinitete, ali imajući u vidu da su digitalne veštine osnova gotovo svih poslova budućnosti“, poručila je ministarka.

Ona je naglasila da resorno ministarstvo sprovodi brojne projekte za veće uključivanje učenica u oblast novih tehnologija, između ostalog, organizujući predavanja, takmičenja, mentorske programe u okviru inicijative Dan devojaka u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT).

„Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastojaće kao i do sada da vam omogući dostupnost i sigurnost novih tehnologija“, poručila je Matić.

Ovaj međunarodni dan obeležava se od 2010. godine na inicijativu Republike Srbije, u organizaciji Međunarodne unije telekomunikacija, sa ciljem podsticanja većeg učešća devojčica i devojaka u tehnološke oblasti.

Do sada je u akcijama tim povodom učestvovalo 377.000 devojčica iz 171 države.

Globalna tema ovogodišnjeg Dana devojaka u IKT-u je „Pristup i bezbednost“ (Ačeš and Safety).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar