U trendu

Ministarka Matić otvorila 59. Oplenačku berbu

TOPOLA – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić svečano je danas otvorila 59. Oplenačku berbu u Topoli i tom prilikom ocenila da je ova manifestacija jedna od pet najznačajnijih i najposećenijih u Srbiji i važna je za promociju vinskog turizma.

„Uz odgovarajuću podršku i snažno profilisanje, verujemo da bi se posete ovdašnjim vinarijama povećale, a da bi sama Topola mogla da postane poput najpoznatijih svetskih vinskih regija u Francuskoj i Italiji. Upravo Topolu vidimo kao jednu od važnih destinacija na ‘Vinskim putevima Otvorenog Balkana““, poručila je Matić, saopšteno je iz njenog resora.

Ona je dodala da će vinarstvo i vinogradarstvo, bogata istorija, dragocena kulturna baština i tradicionalna gostoljubivost, učiniti Topolu i ceo taj kraj nezaobilaznom destinacijom na svetskoj turističkoj mapi vina.

Matić je istakla da je njeno Ministarstvo, prepoznavši potencijal te manifestacije, u periodu od 2015. do 2022. godine odobrilo 10,7 miliona dinara bespovratnih sredstava za projekat „Oplenačka berba“ i uložilo 21 milion dinara u izgradnju Vizitorskog centra.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podseća da se
„Oplenačka berba“ održava od vremena kneza Aleksandra.

Od 1962., prati je trodnevna kulturno-turistička manifestacija „Sabor narodnog stvaralaštva“, s ciljem očuvanja izvornog narodnog stvaralaštva i nematerijalnog kulturnog nasleđa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar