U trendu

Ministarstvo: 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljeno u rekordnom roku

Ministarstvo turizma i omladine saopštilo je da je svih 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, u vrednosti od 10.000 dinara po vaučeru, podeljeno danas, u rekordnom roku.

Podela vaučera počela je jutros, a korisnici prava na penziju podneli su 55 odsto od ukupnog broja prijava za vaučere, zaposleni 30 odsto, nezaposlena lica osam odsto i studenti dva odsto, navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, najtraženiji objekti su bili hotel „Jelak“ u Lukovskoj banji, „Markov konak“ i „Pastirica“ na Divčibarama, „Novakov dvor“ na Zlatiboru, hotel „Radan“ u Prolom banji i vila „Marić“ na Zlatiboru.

Građani su imali mogućnost izbora među skoro 4.500 ugostiteljskih objekata širom Srbije, a krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar.

Pravo na vaučere imali su pnzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita, koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar