Ministarstvo: Nema opravdanih razloga za štrajk taksista u Beogradu

Pomoćnik ministra saobraćaja Srbije Saša Stojanović izjavio je danas da nema opravdanih razloga za štrajk taksista u Beogradu, koji su blokirali Trg Slaviju.

On je za TV Prva rekao da udruženje koje je organizovalo štrajk to koristi za samopromociju i ocenio da je licemerno da članovi tog udruženja mesec dana učestvuju u radnoj grupi koja priprema izmene Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, a da sada izlaze na ulicu.

Naveo je da u Beogradu ima 6.500 taksista, a da u protestu učestvuje samo 250.

Taksisti koji blokiraju saobraćaj u Beogradu prema njegovim rečima, imaju tri zahteva.

Jedan je, kako je rekao, da ne žele da imaju taksi vozila sa sedam sedišta već sa pet, što je juče na sastanku radne grupe i dogovoreno.

„Drugi zahtev njihov je da se komunalnoj policiji daju veća ovlašćenja kako bi efikasnije kontrolisali nelegalan rad taksista i treći zahtev se odnosi na uslove profesionalnih vozača“, kazao je Stojanović.

Komentarišući aplikacije čije ukidanje traže taksisti Car.go, preko koje se može zakazati taksi vožnja, Stojanović je kazao da niko ko digitalnom aplikacijom povezuje korisnike taksi usluga ne može da radi ako nema taksi dozvolu.

Na pitanje kako Uber po istom principu funkcioniše u Hrvatskoj, on je kazao: „Nas ne interesuje kako funkcioniše Uber u Hrvatskoj“.

Stojanović je rekao da će primiti taksiste koji protestuju ako za to dobije nalog ministarke Zorane Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.