U trendu

Ministarstvo uvelo upravni nadzor nad radom Republičkog geodetskog zavoda

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvelo je upravni nadzor nad radom Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) koji će sagledati situaciju u toj instituciji i predložiti mere koje treba da donese Vlada Srbije, saopšteno je danas.

U saopštenju resornog ministarstva se navodi da će radna grupa tog ministarstva utvrditi broj nezavršenih i završenih predmeta u prvostepenom i drugostepenom postupku tokom 2018, broj predmeta otvorenih po pritužbama na rad RGZ-a, broj sistematizovanih i popunjenih radnih mesta po svim vrstama ugovora i analizirati interne procedure i akta katastra.
 
„Na osnovu prikupljenih činjenica, radna grupa će potpredsednici Vlade (Zorani Mihajlović) dostaviti izveštaj sa predlogom mera čije je donošenje u nadležnosti Vlade Srbije“, navodi se usaopštenju.

Štrajkački odbor sindikata „Nezavisnost“ RGZ i Jedinstvena organizacija sindikata RGZ započeli su štrajk 6. decembara 2018, sa zahtevom da se povećaju plate.

Štrajk je okončan 21. januara kada je sa Ministarstvom za rad dogovoreno da se u narednih godinu dana isplate ukinuti dodaci i primanja po osnovu posebnih zvanja katastarskih službenika zbog čega su plate u 2018. godini smanjene 35 odsto.

Sindikati RGZ stupili su 27. februara ponovo u štrajk u svim organizacionim jedinicama u Srbiji jer zavod nije izvršio „korekciju“ umanjenih januarskih primanja zaposlenih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.