U trendu

Miodrag Kostić obradovao štićenike SOS Dečijeg sela

 Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić posetio je štićenike SOS Dečijeg sela u Kraljevu i tradicionalno, šestu godinu za redom, uručio im novogodišnje poklone.

On im je poželeo dobro zdravlje i puno sreće, kao i da vredno rade na ostvarivanju svojih želja.

„Drago mi je što sam i ove godine u Kraljevu u SOS Dečijem selu. Kompanija MK Grupa punih šest godina misli o potrebama ove dece. Novogodišnji pokloni su samo jedan od načina da ih obradujemo. Svakako ih željno iščekujemo na tradicionalnom zimovanju koje MK Grupa organizuje za njih na Kopaoniku“, istakao je Kostić.

Nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković je zahvalila Kostiću i MK Grupi  što godinama pomažu decu bez roditeljskog staranja i tako pružaju podršku naporima te fondacije da tim mladim ljudima obezbede dom pun ljubavi.

„Zahvaljujući boravku u Kući za mlade pri SOS Dečjem selu u Kraljevu pripremili smo se za samostalni studentski život. Naučili smo da raspolažemo svojim vremenom i novcem, kao i kako da budemo odgovorni“, kazala je Viktorija Demše koja u Zajednici mladih boravi od 2016. godine.

Kompanija MK Grupa donirala je 220.000 evra za izgradnju Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, čime je omogućila humanije uslove za odrastanje tinejdžera.

Do sada je u Kući stasalo 50 mladih bez roditeljskog staranja, dok trenutno u njoj boravi 12 srednjoškolaca i 11 studenata.

U znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku i doprinos, medjunarodna organizacija SOS Dečije selo je 2015. godine dodelila bedž časti Miodragu Kostiću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar