U trendu

Mirović i direktor Šandong grupe o projektu autoputa BG-ZR

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa delegacijom kompanije „Shandong Hi-Speed Group“, koju je predvodio izvršni direktor Meng Jan, o projektu izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će realizovati ova kineska kompanija, kao i mogućnostima za buduću saradnju.

Mirović je u razgovoru istakao da Pokrajinska vlada radi na pripremi projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta u dužini od 110 kilometara, te da očekuje da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na prvoj deonici – od Beograda do Zrenjanina.

„Ovaj projekat je za nas od istorijskog značaja. Želimo da budemo partneri i da zajedno radimo na ovom važnom poslu, kako bismo što pre izgradili ovaj auto-put koji će doprineti daljem ekonomskom razvoju cele naše zemlje“, rekao je Mirović.

Meng Jan je pohvalio dosadašnju punu podršku Pokrajinske vlade u realizaciji tog projekta, ocenivši da se zahvaljujući tome i dobroj saradnji predsednika Srbije, Vlade i pokrajinske administracije stiču uslovi da radovi na izgradnji auto-puta od Beograda do Zrenjanina počnu u oktobru.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima zajedničkog rada na drugim projektima, pre svega u oblasti putne infrastrukture, kao i za uspostavljanje saradnje u poljoprivredi, za šta je kineska delegacija u ime firmi iz oblasti Šandong koje se time bave, iskazala posebno interesovanje.

Mirović je rekao da je uspostavljanje saradnje u oblasti poljoprivrede od ogromnog značaja za Vojvodinu, da su mogućnosti brojne imajući u vidu naše agrarne potencijale, prehrambene i naučne institute i da će se Pokrajinska vlada odazvati inicijativi za konkretizovanje saradnje.

„Radimo zajedno na mnogim poljima, gradimo puteve, otvaramo fabrike i to je odraz pravog prijateljstva između Srbije i Kine“, kazao je Mirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.