U trendu

Mirović: Obnavlja se infrastruktura na Fruškoj gori

NOVI SAD – Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović obišao je danas radove na rehabilitaciji puta Banstol-Čortanovci na kojoj je obnovljen 5,1 kilometar puta, koji je proširen i za pešačku i za biciklističku stazu, a završetak radova očekuje se krajem novembra.

„Korak po korak obnavljamo infrastrukturu na Fruškoj gori, ona je jedna od najlepših planina u Srbiji. Još od kraja 60-ih godina niko nije ulagao u putnu infrastrukturu na Fruškoj gori, ovo je zaista veliki zajednički uspeh jer je predsednik pre pet godina rekao da je ovo jedan od prioriteta i mi smo uspeli da ovaj prioritet realizujemo u planiranom tempu”, rekao je
Mirović.

Ova deonica, kako je rečeno, značajna je meštanima, ali takođe i turistima, izletnicima koji u najvećem broju dolaze iz Novog Sada, Beograda i iz sremskih opština.

“Ovo je veoma važna saobraćajnica zbog velikog broja ljudi. Inđija je, i to ste imali priliku da vidite, postala destinacija broj 1 zbog pandemije izazvanom kovidom-19, ne postoji više vikendica koja je na prodaju ili kojoj nije skočila cena puta tri”, istakao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Vlada AP Vojvodine uložila je u proteklih pet godina vise od 800 miliona dinara u putnu infrastrukturu opštine Inđija. Sledeći veliki projekat je izgradnja fruskogorskog koridora i najdužeg tunela u Srbiji, dugačkog više od 3,5 kilometara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.