U trendu

Mirović: Učinićemo sve da meštani ostanu u Hetinu

ŽITIŠTE – Predsednik Vlade Vojvodine, Igor Mirović, obišao je danas u Hetinu kod Žitista asfaltirane seoske ulioce, kao i završne radove na rekonstrukciji puta Hetin-Srpski Itebej, za šta je novac obezbeđen iz pokrajinskog budžeta.

„Vrlo je važno ono što radimo u Hetinu, iako po popisu ovde živi svega 400 ljudi, ali želimo da oni ostanu u svom selu. Asfaltirali smo nekoliko ulica, ali smo u razgovoru sa meštanima saznali da ima još toga što treba da asfaltiramo, rekonstruisaćemo školu, a kroz konkurse za podršku poljoprivrednicima i preduzetnicima pomoći ćemo i otvaranje novih radnih mesta“, poručio je Mirović.

Na podršci u razvoju Žitišta koja je jedna od najnerazvijenijih opština u Srbiji, pokrajinskom premijeru i vladi APV zahvalio je predsednik opštine, Mitar Vučurević.

„Za nas je veoma važna svaka mesna zajednica i u vezi s tim je veliki podsticaj put Hetin-Srpski Itebej u koji je uloženo 60 miliona dinara, kako bi ljudi ostali na ovom prostoru“, rekao je Vučurević.

Mirović je prilikom posete Hetinu najavio da će pokrajinska administracija još snažnije pomagati sve opštine severnog Banata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.