U trendu

Mobi Banka: Pola miliona korisnika u šestoj godini poslovanja

BEOGRAD – Mobi Banka otvorila je pola milioniti tekući račun u šestoj godini poslovanja, do sada je obavila ukupno više od 50 miliona transakcija, a kapital uvećala više od dva puta u godinu dana, saopštila je danas ta banka, ocenjujući da je to svrtava u jednu od najbrže rastućih mobilnih i onlajn banaka u regionu.

U Mobi banci kažu da ubrzani rast dolazi kao rezultat unapređenja saradnje sa Telenorom, sa kojim, pored zajedničke vizije, dele i istog vlasnika – PPF grupu, jednog od vodećih evropskih investitora u oblasti telekomunikacija i bankarstva.

Marija Popović, predsednica izvršnog odbora Mobi Banke, naglasila je, prema saopštenju, da rast Banke, tržišta, ali i sigurnost finansijskog sistema i građana ne bi bila moguća bez Narodne banke Srbije, koja iz godine u godinu, kako navodi, podiže lestvicu u inovativnosti i otvorenosti među centralnim banakama iz celog sveta.

„Današnjih pola miliona koje proslavljamo nije samo broj tekućih računa, već pola miliona građana Srbije koji su se opredelili za bankarstvo nove generacije, kreirano za korisnika i njegove potrebe. Zbog svih njih, i onih koji tek dolaze, u daljem radu bićemo pouzdan partner Narodne banke i nalazićemo načine kako da kompleksne bankarske poslove pretvaramo u jednostavna rešenja“, dodala je predsednica izvršnog odbora.

Od osnivanja u Mobi Banci obavljeno je više od 50 miliona transakcija, od čega skoro 35 miliona plaćanja karticama, 6,5 miliona na bankomatima u dinarima i evrima, plaćeno je gotovo 1,6 miliona računa na klik, a bezgotovinski prenos novca na broj telefona ili imejl realizovan je više od 2,6 miliona puta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar