U trendu

Momentalno ubrzati radove na nadvožnjaku u Batajnici

BEOGRAD – Radovi na izgradnji nadvožnjaka u batajničkom naselju Šangaj preko buduće brze pruge Beograd – Novi Sad odmah moraju da budu ubrzani zbog kašnjenja koga je bilo, izjavio je danas prilikom obilaska gradilišta ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

„Posle skoro šezdeset godina, napokon se investira u železnice Srbije, i to u najbržu prugu u istočnoj Evropi, zato ne možemo da dopustimo bilo kakva kašnjenja radova“, istakao je Momirović.

On je gradilište u Batajnici obišao s predsednikom opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem i apelovao na izvođače da maksimalno poštuju zadate rokove i ubrzaju radove bez izgovora.

„Pruga mora da donese korist svim građanima koji žive na relaciji od Beograda do Novog Sada, a sutra i od Novog Sada do Subotice. Definitivno imamo kašnjenja u radovima na nadvožnjaku u Batajnici, u naselju Šangaj, i oni momentalno moraju biti ubrzani od danas“, istakao je Momirović.

On je dodao da neće dozvoliti da bilo šta koči projekat brze pruge koji će po završetku doneti samo dobrobit građanima i privredi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.