U trendu

Momirovic: Bez obzira na bojkot, ne odustajemo od odgovorne politike

KRNJEVO/VELIKA PLANA – Ministar trgovine Tomislav Momirović poručio je danas da će Srbija, bez obzira na politiku bojkota srpskih proizvoda na Kosovu i Metohiji, nastaviti da radi odgovorno na razvoju trgovine.

„Jedan kontingent ulja zabranjen je na teritoriji naše pokrajine Kosovo i Metohija. Ulje drugih proizvođača se još uvek prodaje. Mi se suočavamo sa jednom ozbiljnom kampanjom bojkota, kao nastavak politike otvorene mržnje, ne može to drugačije da se nazove, politike koja ruši sve principe slobodnog tržišta, koja ruši principe Evropske unije“, rekao je Momirović u Krnjevu.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine posetio je Krnjevo, kod Velike Plane, gde je održao sastanak sa vlasnicima i direktorima najvećih maloprodajnih lanaca u ovom delu Srbije.

On je istakao da se Srbija trudi da trgovinu, ekonomiju i bolji životni standard ostavi van politike, jer i Srbi i Albanci zaslužuju bolji život.

„Imamo svoje političke ciljeve, borimo se za naše Kosovo i Metohiju ali moramo da sarađujemo i da razvijamo trgovinu jer to je u interesu i Srba i Albanaca i zaista moramo zajednički da radimo na razvoju trgovine, da radimo zajednički na Otvorenom Balkanu“, naglasio je Momirović.

„U pitanju je budućnost naše dece i mi nećemo odustati od te politike, od politike borbe za Kosovo i Metohiju i nećemo odustati od politike Otvorenog Balkana“, poručio je ministar trgovine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.