U trendu

Momirović: BG obilaznica biće zavrsena do kraja marta

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas, tokom obilaska radova na obilaznici oko Beograda, da očekuje da poslednjeg dana marta 2023. radovi budu potpuno završeni.

„Očekujem da u narednih šest meseci ubrzamo radove kako bi priča o obilaznici otišla u istoriju. Milioni vozila svakog leta pređu preko Gazele krećući se iz Zapadne Evrope ka Bliskom istoku i mi moramo da završimo obilaznicu da bismo ceo tranzit pomerili iz centra grada, da oslobodimo Gazelu i Beograđanima omogićimo komfornu saobraćajnu komunikaciju“, rekao je Momirović.

On je podsetio da je sektor 6 poslednji deo Obilaznice, ocenivši da je to i njajvažnija deonica, čijim završetkom će posle 32 godine biti završena i Obilaznica.

„Neverovatan broj problema smo rešili. Iselili smo više od 600 ljudi u poslednjih nekoliko godina. Veliki radovi su u toklu, veliki izazovi su iza nas i očekujem sad da se maksimalno ubizamo i u narednih šest meseci da završimo ove radove“, poručio je Momirović.

Sektor 6 se na dužini od 9,6 kilometara prostire od tunela Straževica do Bubanj Potoka.

Šef projekta u preduzeću Putevi Srbije Aleksandar Kostadinović rekao je da je u toku asfaltiranje glavne trase obilaznice i da je planirano da do kraja godine budu okončani veliki deo radova, ali da je ostalo još dosta posla.

„Korištimo ovo lepo vreme za preostale radove. Danas radimo jedan sloj asfalta na glavno trasi u zoni petlje ‘Avala’. Ove godine ćemo pokušati da stavimo celu trasu pod dva sloja asfalta, a da za iduću godinu ostane završni sloj, da završimo ove godine betonsku konstrukciju na mostovima petlje ‘Avala’ i da završimo gradnju tunela ‘Beli potok’ i krajem godine da krenemo sa njegovim opremanjem“, precizirao je Kostadinović.

Sektor 6 Obilaznice ima ukupno 11 objekata od kojih su najveće petlje Avala i Bubanj Potok i tunel Beli Potok.

Dužina čitave obilaznice od Mosta na Savi do Bubanj Potoka je 20,4 kilometra, a radove izvode kompanije „Power C hina“ i azaberdžanski „Azvirt“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar