U trendu

Momirović: Gradićemo i po snegu, samo da završimo započeto

KRUŠEVAC – Veoma je važno što smo se uspešno prilagodili da radove na putevima obavljamo i po lošem vremenu, kao što je danas, za razliku od ranije kada je bilo nezamislivo da se ovakvi radovi obavljaju u decembru po snegu, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na Moravskom koridoru.

“ Moraćemo da radimo i u januaru i u februaru ukoliko želimo da uspemo, a uspeh je to što danas gradimo 10 auto-puteva, projektujemo i radimo više od 1.200 km brzih saobraćajnica. Hoćemo da ljudima, ne samo iz Kruševca i Pojata, pokažemo šta se ovde radi a ovaj auto-put dugačak 112 km biće najmoderniji u celoj jugoistočnoj Evropi “ rekao je on.

Istakao je da će tek kada prođu tim putem ljudi biti svesni šta se sada gradi i da će iza sadašnje političke administracije ostati moderni auto-putevi, najbrže pruge u jugoistočnoj Evropi, vredni ekološki projekti, realan rast plata.

“ Mi se nećemo povući dok sve ove projekte ne završimo. Mi menjamo perspektivu ove države i Srbija postaje zemlja u koju strani radnici dolaze da nađu svoju budućnost“, istakao je Momirović.

Ukazao je da plan 2020-2025 nije politička mantra nego realan plan i cilj čiji je teži deo već odrađen i da „moramo da ostanemo fokusirani i sveži i da završimo ovo što smo započeli“.

Šef projekta Behtel-Enke Viknajson Tevendran je naveo da ova kompanija kao izvođač i pored vremenskih uslova koji nisu najbolji nastavlja da radi betonske radove kao i radove na instaliranju drenažnih postrojenja.

“ Zemljani radovi nažalost ne mogu da se odvijaju kako na sektoru 1 tako i na sektoru 3 ali ono što može da se radi, mi radimo“, rekao je Tevendran.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je istakao da je akcenat sada na deonici od Pojata do Kruševca, dugoj oko 28 km gde je urađeno skoro 70 odsto zemljanih i radova na izgradnji nasipa.
“ Jedan od prioriteta su nam sada mostovi, a ovaj koji obilazimo danas, drugi preko Zapadne Morave, je ujedno i najduži most na sekciji 1 dugačak 596 m. Na njemu se završavaju rasponi, grede, u Ćićevcu se proizvode nosači za potrebe izgradnje ovog mosta i oni predstavaljaju ključnu konstruikciji preko koje će ići kolovozne ploče“, objasnio je Antić.
Istakao je da trenutni vremenski uslovi istina ne pogoduju zemljanim radovima ali da se svaki trenutak lepog vremena koristi za realizaciju zemljanih radova.

Prema njegovim rečima postoji više prioriteta oko izgradnje auto puta, od kojih je jedan naravno rok i da će se učiniti sve da se ispoštuje planirana dinamika.

Ipak, kako je naglasio ključni prioritet je kvalitet a kompanije angažovane na radovima, prema njegovoj oceni, kvalitet drže u prvom planu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar