U trendu

Momirovic: Gruzanski koridor radice stoprocentno srpske firme

BEOGRAD – Srbija će sama obezbediti sredstva za realizaciju Gružanskog koridora, na kome će stoprocentno raditi srpske građevinske kompanije sa našim inženjerima i radnicima, rekao je danas ministar gradevinarstva Tomislav Momirović na prvoj sednici Radne grupe za praćenje i realizaciju projekta gradnje Severne obilaznice oko Kragujevca i puta od Kragujevca do Mrčajevaca i Moravskog koridora.

„Srbija konačno ima ekonomsku snagu da sama obezbedi sredstva za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, kakav je Gružanski koridor, i nema potrebe da se u tolikoj meri kao ranije oslanja na strane partnere koji su nam obezbeđivali finansiranje projekata“, rekao je Momirović.

Dodao je da postoji mnogo projekata koje izvodimo u Šumadiji, ali da su za Kragujevac bez sumnje najvažniji Severna obilaznica i Gružanski koridor, kojim će se grad Kragujevac povezati sa Moravskim koridorom.

Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca je izuzetno važan projekat, a pomenuta obilaznica će planiranom trasom povezati najznačajnije pravce: putevet Batočina-Kragujevac-Kraljevo, Kragujevac-Topola, Kragujevac-Gornji Milanovac i izlazni krak puta Batočina-Kragujevac-Kraljevo, prema Kraljevu i Čačku.

Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca će dovesti do punog izražaja pogodnog saobraćajno geografskog položaja i povoljne saobraćajne pristupačnosti grada i njegov značaj u regionu i državi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.