U trendu

Momirović: „Komunalna infrastruktura za Svrljig od 4,5 miliona evra“

SVRLJIG – U Svrljigu su danas, u okviru projekta „Čista Srbija“, počeli radovi na izgradnji 6.040 metara kanalizacione mreže, u prisustvu ministra građevinarstva Tomislava Momirovića.

U Svrljigu će biti izgrađeno i postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 7.000 stanovnika.

Ministar je rekao da vlada u Svrljigu nastavlja investicije u komunalnu infrastrukturu i ekološke projekte, koji su apsolutni prioritet.

„Ovde danas pokrećemo radove na kanalizacionoj infrastrukturi, a posle ćemo izgraditi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kako bi Svrljig dobio šansu da svoju komunalnu infrastrukturu ima kao razvijene zemlje Srednje Evrope“, rekao je Momirović.

Kada postavimo kanalizacioju infrastrukturu, uradićemo i novi asfalt, što je još jedan mali korak kako bi Svrljig podigli u svakom smislu sa standardom života za njihove građane“, dodao je ministar.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković istakao je da je početak projekta „Čista Srbija“ u Svrljigu pokazatelj politike jednakog razvoja Srbije, u kojoj se ne prave razlike između većih i manjih projekata kao i lokalnih samouprava.

„Mi smo opština koja želi da radi na razvoju turizma. Ovom fabrikom unapređujemo zaštitu životne sredine na najviši nivo, što je Svrljig decenijama unazad pokušavao da uradi“, kazao je Marković.

Rok za završetak radova je maksimum 39 meseci, uključujući probni rad.

Ukupna vrednost projekta u Svrljigu je 4.518.967 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.