U trendu

Momirović: Moramo da nađemo prostor za dalji ekonomski rast

GRADIŠKA – Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je, u uslovima sadašnjih političkih dešavanja u Evropi i svetu, bitno da se nađe prostor za dalji ekonomski rast i razvoj regiona.

„Moramo da prepoznamo trenutna politička dešavanja u Evropi i svetu i da nađemo način da u ovim uslovima, izazvanim ratom u Ukrajini, nađemo prostor za dalji ekonomski rast i razvoj, za nove investicije, za rast plata i penzija i mi ćemo zajedničkim snagama uz pomoć naših predsednika uspeti da obezbedimo nove investicije“, rekao je Momirović nakon sastanka sa ministrom trgovine Republike Srpske Denisom Šulovićem u Gradiški.

On je dodao da su potrebne bolje trgovinske veze, ne samo Srbije i Republike Srpske, već i cele Bosne i Hercegovine, jer u uslovima kada su pokidane linije snadevanja, mora se obezbediti razvoj za građane.
„Zahvaljujem ministru Šuloviću na ovom snažnom implusu da dodatno opustimo granične procedure i nadam se da će zajedničke institucije BiH prepoznati tu inicijativu, jer bez relaksiranih graničnih procedura nema razvoja trgovine“, zaključio je Momirović.

Ministar Momirović je posetio kulturni centar u Gradiški koji je finansirala Vlada Srbije, i rekao da je Vlada dala donaciju da se otvori vrtić za 200 dece.

„Važno nam je da pošaljemo jasan signal da ljudi ostanu ovde da se razvija ekonomija, kako u Srbiji tako i Republici Srpskoj jer smo mi praktično jedno, kako je rekao ministar Šulović“, izjavio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.