U trendu

Momirovic: Nema većih nepravilnosti na gradilistu Linglonga

ZRENJANIN – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je danas gradilište fabrike Linglong u Zrenjaninu i nakon sastanka sa nadležnim organima poručio da nisu utvrđene veće nepravilnosti u radu kada se radi o sektoru građevine.

Ministar je održao sastanak sa predstavnicima republičke, pokrajinske i lokalne građevinske inspekcije i generalnim izvođačima radova na izgradnji fabrike Linglong u Zrenjaninu.

„Do sada je izvršeno više od 50 inspekcijskih nadzora samo iz sektora građevine i infrastrukture. Ovo je najkontrolisanije gradilište u Srbiji i do sada nisu utvrđene nepravilnosti u radu. Ono gde su bile nepravilnosti, predstavnici kineskih partnera su postupali po nalozima naših inspekcija“, poručio je Momirović nakon održanog sastanka.

Momirović je kazao da se o uslovima boravka vijetnamskih radnika vodi, kako je rekao, lažna medijska hajka.

Na pitanje da li je tačno da je vijetnamskim radnicima zabranjeno kretanje i zabranjeno da pozovu doktora, Momirović je to odbacio i naveo da Linglong postupa po Zakonu o radu u Srbiji.

Ministar je naglasio da će zahvaljujući Linglongu u Zrenjaninu ljudi moći da se zaposle i da je to velika investicija za budućnost Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar