U trendu

Momirović s britanskim ministrom o trgovinskoj saradnji

BEOGRAD – Spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Velike Britanije poslednjih godina stalno raste a Sporazum o partnerskoj trgovini i saradnji koji treba da bude potpisan pružiće novi pravni okvir za regulisanje bilateralnih odnosa, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u razgovoru sa ministrom za izvoz Velike Britanije Grejemom Stjuartom.

Momirovic je rekaoda je uveren da između dve zemlje postoji obostrana posvećenost negovanju konstruktivne saradnje, pre svega na bilateralnom nivou i kroz jačanje trgovinske saradnje.
Naveo je da Ujedinjeno Kraljevstvo sa više od 65 miliona potrošača predstavlja veliko tržište sa snažnim potencijalom koje je za dalje unapređenje saradnje izuzetno važno za Srbiju.

Stjuart je rekao da su ostvareni dobri uslovi za unapređenje ekonomskih odnosa i potvrdio da je Velika Britanija zainteresovana za jačanje saradnje sa Srbijom kroz realizaciju infrastrukturnih projekata.
Ministri su se saglasili da i Srbija i Ujedinjeno Kraljevstvo ulažu velike napore u borbi sa kovidom-19 i da je uzajamna podrška i saradnja dvaju zemalja u ovoj oblasti veoma značajna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar