U trendu

Momirović: Sastanci u FR za nove investicije u izgradnju SRB

PARIZ – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je danas sa francuskim kompanijama Alstom i Ežis, angažovanim na projektu gradnje beogradskog metroa, kao i sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Francuske – MEDEF, o planovima i toku početka radova koji se očekuju krajem ove godine, ali i o potencijalnim novim investicijama u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Momirović je naglasio da će to ministarstvo pružiti svu neophodnu pomoć za neometanu realizaciju svakog segmenta beogradskog metroa, koji je jedan od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata u Srbiji i regionu.

„Ogromna je čast biti u delegaciji koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić. Najvažnija tema razgovora je izgradnja beogradskog metroa kao našeg prioritetnog projekat za Srbiju. Posle uspešnih sastanaka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, predstavnicima najvećeg udruženja poslodavaca MEDEF mogu samo da izrazim ponos, što smo na najbolji način predstavili dosadašnja iskustva, ali i potencijale buduće saradnju“, naveo je Momirović.

Kako kaže, složili su se da je interes kompanija iz Francuske prema Srbiji u stalnom porastu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Pred nama su nova velika ulaganja u infrastrukturu, a izdvajam interesovanje kompanije Suez Vinča za tretman otpadnih voda u Beogradu, dodao je ministar.

„Imamo neverovatnu čast, ali i odgovornost da radove započnemo u našem mandatu i uveren sam da će svi, od grada Beograda, Ministarstva finansija i Ministarstva građevinarstva pružiti maksimum pri realizaciji. Sa našim francuskim partnerima razgovarali smo o budućoj saradnju, a građanima Srbije mogu da poručim da će aktivno učestvovati u finaliziranju projekta beogradski metro i biranju vozova za taj projekat“.

Takođe, Momirović ističe da će naše najbolje arhitekte i građevinski inženjeri imati priliku da se okušaju u donošenju finalne odluke o izgledu budućih stanica metroa.

„Neizmerno sam ponosan što sa našim francuskim partnerima započinjemo projekat beogradski metro i uveren da ćemo ga zajedničkim radom privesti kraju. Saradnja u oblasti saobraćaja sa kompanijama iz Francuska je izvanredna“, zaključio je ministar Momirović nakon sastanka sa kolegom, ministrom transporta, Žano Baptistom Đebarijem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.