U trendu

Momirović: U Štadleru obuka srpskih mašinovođa za brze vozove

VINTERTUR – Obuka srpskih mašinovođa i železničkih radnika na održavanju brzih vozova uskoro će biti organizovana u Švajcarskoj, pod rukovodstvom eksperata kompanije Štadler, dogovoreno je na sastanku ministra građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića sa menadžmentom kompanije Štadler.

Ministar Momirović danas završava dvodnevnu posetu proizvodnih pogona i fabrike Štadler u Švajcarskoj i tom prilikom je sa svojim saradnicima obišao Štadlerovu fabriku obrtnih postolja u Vinterturu, gde je imao priliku da se bliže upozna sa najsavremenijom tehnologijom koja se koristi u konstrukciji brzih vozova koji će biti isporučeni Srbiji do kraja oktobra ove godine.

„U fabrici obrtnih postolja smo videli preciznu švajcarsku tehniku i ugovorili obuku naših mašinovođa i radnika koji će raditi na održavanju novih srpskih brzih vozova. Vrlo brzo će naši radnici doći u Švajcarsku gde će se obučavati da održavaju naše brze vozove“, rekao je Momirović, saopštilo je ministarstvo.

Ministar je podvukao je da mu je bila izuzetna čast da na radnoj večeri provede vreme sa Peterom Špulerom, vlasnikom kompanije Štadler, koji je tom prilikom izneo planove za buduće investiranje ove kompanije. Prema njegovim rečima, Srbija je zainteresovana za strateško partnerstvo sa kompanijom Štadler i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će zajedničkim naporima sa predsednikom Srbije i predsednicom Vlade Srbije pokušati da nagovore menadžment kompanije Štadler da otvori svoje proizvodne kapacitet i u Srbiji.

„Osećam veliko zadovoljstvo što je delegacija iz Srbije na čelu sa ministrom Momirovićem u Švajcarskoj, u kompaniji Štadler, gde ima priliku da vidi kako se prave najmoderniji i najkvalitetniji vozovi koji će uskoro saobraćati i u Srbiji“, istakao je menadžer prodaje za Centralnu i Istočnu Evropu u kompaniji Štadler Željko Davidović.

Tokom obilaska fabrike i prezentacije elektromotornih garnitura koje će biti isporučene Srbiji, ministar Momirović je imao priliku da se upozna sa svim funkcionalnostima i enterijerom ovih najmodernijih vozova koji će uskoro saobraćati na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, brzinama i do 200 km na sat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar