U trendu

Momirović uručio licence posrednicima za promet i zakup nepokretnosti

BEOGRAD – Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, danas je u Privrednoj komori Srbije uručio licence kandidatima koji su položili stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti.

Momirović je poručio dobitnicima uverenja da ulaze u posao koji svakim danom doživljava rast, što prema njegovim rečima potvrđuje činjenica da je promet stanova u poslednjem kvartalu prošle godine iznosio više od milijardu evra, a da je u prošloj godini promet nekretnina iznosio 7,5 milijardi evra.

Insvesticija u nekretnine je, kaže Momirović, mnogo više od obične investicije.

„Više od 50 odsto BDP-a naše zemlje čine usluge, i Srbija kao moderna evropka zemlja mora da se orijentiše prema tim poslovima koji će u budoćnosti još više rasti“, rekao je Momirović.

Ministar je istakao da Srbija ima najviše stranih privatnih investicija nego sve članice CEFTA.

„Srbija svake godine ulaže više od tri milijarde evra u infrastrukturu. Projekat koji će po mom sudu promeniti perspektivu Beograda i Novog Sada je EXPO 2027, koji će dovesti do prave revolucije u polju nekretnina u Beogradu“, kazao je Momirović.

On je poželeo mnogo uspeha u poslovanju kandidatima koji su stekli uverenje i ušli u novi segment poslovanja na tržištu koje neprestano raste.

Stručni ispit položilo je 226 kandidata u ispitnom roku III/2022.

Agent prodaje iz agencije Beli grad, Jasmina Obradović, jedna od dobitnica licence, rekla je da će joj ova licenca pomoći da u narednom periodu u skladu sa zakonom obavlja svoj posao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar